FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Olimpijski plamen ponovo u Cortini

CORTINA D'AMPEZZO, 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Nakon 50 godinaolimpijski plamen ponovo se vratio u talijansko zimsko središteCortinu D'Ampezzo.
CORTINA D'AMPEZZO, 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Nakon 50 godina olimpijski plamen ponovo se vratio u talijansko zimsko središte Cortinu D'Ampezzo.

Na putu prema Torinu, gdje će se od 10. do 26. veljače održati Zimske olimpijske igre, olimpijski plamen je posjetio Cortinu, mjesto u kojem su 1956. godine održane sedme ZOI. Olimpijsku baklju je do stadiona na kojem je obilježena 50-godišnjica Igara nosio talijanski spustaš Kristian Ghedina, koji živi u Cortini. Ghedina je samo za ovu priliku helikopterom doputovao iz Garmisch-Partenkirchena, gdje se nalazi uoči nastavka Svjetskog kupa. Među brojnim uglednim imenima, koji su nazočili svečanosti, bili su i brojni sportaši s igara iz Cortine, a među njima i Austrijanac Toni Sailer, pobjednik na tada sve tri alpske discipline. U Cortini su se Igre trebale održati 1944. godine, no zbog ratnog vihora Igre su otkazane, pa je talijansko mjesto najbolje sportaše svijeta ugostilo 12 godina kasnije.

"Bilo se lijepo prisjetiti Igara i junaka iz Coritine," poručio je predsjednik Organizacijskog odbora ZOI u Torinu, Valentino Castellani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙