FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marlene Ottey dobila spomenik

KINGSTON, 29. prosinca 2005. (Hina/STA) - Atletska zvijezda JamajčankaMarlene Ottey (45), koja je na olimpijskim igrama u Ateni nastupilapod slovenskom zastavom, dobila u Kingstonu spomenik visok 2.4 metra.
KINGSTON, 29. prosinca 2005. (Hina/STA) - Atletska zvijezda Jamajčanka Marlene Ottey (45), koja je na olimpijskim igrama u Ateni nastupila pod slovenskom zastavom, dobila u Kingstonu spomenik visok 2.4 metra.

Spomenik je djelo kipara Basila Watsona, a postavljen je u parku ispred gradskog stadiona u glavnom gradu Jamajke. "Premda je Marlene postala slovenska državljanka ona je zlatnim slovima upisana u sportsku povijest naše zemlje. Od Moskve do Sydneya ponosno je nosila našu zastavu," kazao je premijer Jamajke, P.J. Patterson.

Kraljica šprinta koja je u svojoj bogatoj karijeri osvojila 35 odličja na velikim međunarodnim natjecanjima, a nastupila je na čak pet olimpijskih igara, bila je oduševljena velikim priznanjem koje je dobila.

"Oduvijek sam rado nosila dres u nacionalnim bojama Jamajke. Hvala svima koji su me podržavali tijekom karijere i koji su me bodrili na sportskom putu," poručila je Marlene Ottey, koja je na OI osvojila tri srebrne i pet brončanih medalja, dok je na svjetskim prvenstvima upisala čak 14 odličja (3 zlata, 4 srebra i 7 bronci).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙