FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz Katara još uvijek nije stigao zahtjev za ispisnicom za Duju Draganju

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Iako je prošlo mjesec i pol dana odkada je Duje Draganja javno objavio da će plivati za Katar, u Hrvatskiplivački savez (HPS) još uvijek nije stigao zahtjev za ispisnicom,doznaje se danas od predsjednika HPS-a Mihovila Dorčića.
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Iako je prošlo mjesec i pol dana od kada je Duje Draganja javno objavio da će plivati za Katar, u Hrvatski plivački savez (HPS) još uvijek nije stigao zahtjev za ispisnicom, doznaje se danas od predsjednika HPS-a Mihovila Dorčića.

"Nitko nas nije kontaktirao iz Plivačkog saveza Katara. Također, još uvijek nismo dobili zahtjev za ispisnicom", izjavio je Dorčić za Hinu.

Na upit zašto Katar oteže sa traženjem ispisnice, Dorčić je kazao: "Plivač koji ne dobije ispisnicu mora pauzirati godinu dana da bi mogao nastupati za drugu državu. Duje Draganja ima katarsku putovnicu od 1. kolovoza 2005., a to znači će od 1. kolovoza ove godine moći plivati za Katar i bez ispisnice. Moguće je da Katar čeka da prođe godinu dana kako bi izbjegao plaćanje odštete za dobivanje ispisnice".

Koliku bi odštetu Katar morao platiti teško je reći. No, prije mjesec i pol dana čelnici HPS-a poručili su kako će odšteta biti određena na temelju vrijednosti transfera. Prema pisanju hrvatskog tiska, Katar je Draganji ponudio pola milijuna dolara godišnje, te po 250 tisuća dolara za svako odličje osvojeno na velikim natjecanjima.

Kako sada stvari stoje Draganja neće moći plivati za Katar na SP u malim bazenima, koje se početkom travnja održava u Šangaju. No, očito je da je čelnicima Katarskog saveza važnije da mogu računati na Draganju na Azijskim igrama, koje se od 1. do 15. prosinca ove godine održavaju baš u Kataru.

Predsjednik HPS-a kazao je kako se Draganja jučer vratio u Sjedinjene Države, gdje studira na sveučilištu Berkeley. Draganja je sredinom prosinca u Šibeniku nastupao za svoj klub riječko Primorje na prvenstvu Hrvatske. Dorčić napominje kako će Draganja početkom veljače ponovno doći u Hrvatsku, jer se od 3. do 5. veljače u Dubrovniku održava prvenstvo Hrvatske u malim bazenima. Također, Draganja bi u lipnju u Hrvatskoj trebao sudjelovati u akciji popularizacije plivanja.

Najbolji hrvatski plivač, koji je osvojio srebrnu medalju na OI u Ateni, te na SP u Montrealu, istaknuo je kako su propali svi njegovi pokušaji da u Hrvatskoj nađe sponzora. Draganja je prije mjesec i pol dana u priopćenju za javnost naveo kako je dugo razmišljao o ponudi Katara. Katarsku putovnicu dobio je početkom kolovoza, no u srcu se i dalje nadao da će se situacija promijeniti. Njegova nadanja su opet, kao i u prijašnjim situacijama, uništena.

Draganja je tada naglasio da se ne odriče hrvatske putovnice, kao ni domovine, ni svoje vjere, te da će i dalje nastupati za svoj klub Primorje EB.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙