FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za vrijeme OI bez štrajka

RIM, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Talijanska Vlada ipredstavnici sindikata postigli su dogovor da za vrijeme trajanjazimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Torinu neće bitištrajkova.
RIM, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Talijanska Vlada i predstavnici sindikata postigli su dogovor da za vrijeme trajanja zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Torinu neće biti štrajkova.

Vlada i sindikati potpisali su dogovor koji vrijedi od 31. siječnja do 23. ožujka. OI počinju 10. veljače, a završavaju 26. veljače, dok su paraolimpijske igre na rasporedu od 10. do 19. ožujka.

Za vrijeme zimskih igara bila su najavljena dva štrajka djelatnika zrakoplovne kompanije Alitalia, koji su nakon ovog dogovora odgođeni. Talijani su tako uspjeli "kupiti" sindikalni mir i spriječiti ponavljanje scene sa skijaškog prvenstva u Bormiju, kada su televizijski djelatnici napustili borilišta i doveli prvenstvo na rub otkazivanja. Zbog štrajka je čak otkazana veleslalomska utrka što je bila velika sramota za organizatore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙