FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI BOB IZBORIO PLASMAN NA OI U TORINU

KOENING FEE/ZAGREB, 22. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski bobčetvorosjed u sastavu Ivan Šola, Dejan Vojnović, Slaven Krajačić iJurica Grabušić izborili su danas plasman na Olimpijske igre uTorinu.
KOENING FEE/ZAGREB, 22. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski bob četvorosjed u sastavu Ivan Šola, Dejan Vojnović, Slaven Krajačić i Jurica Grabušić izborili su danas plasman na Olimpijske igre u Torinu.

Na poznatoj bob stazi u Koening Feu naš bob je osvojio četvrto mjesto u konkurenciji 10 posada i time iskoristio posljednju prigodu za plasman na XX. OI, koje će se od 10. do 26. veljače, održati u Torinu.

"To će, nakon Salt Lake Citya, biti naš drugi nastup na olimpijskim igrama i to više nije slučajno pogotovo kada se zna da je smanjen broj posada za čak sedam pa će u Torinu nastupiti 26 četverosjeda, a mi smo po rezultatima trenutno 24 među njima", rekao Šola napominjući da je među našim guračima u jednoj vožnji četvorosjeda bio i Slovenac Matej Juhart, jer je Jurica Grabušić sa vozačem Nikijem Drpićem pokušao izboriti plasman u Torinu i u dvosjedu, ali u tome, unatoč najboljim vremenima na treningu nisu uspjeli zbog greške na bobu.

Plasman u Torino ostao je san i za našu žensku posadu u bobu dvosjedu Martinu Makoš, Anabelu Stragu i Ivanu Lažetu, ali zato realne izglede da se nađu među putnicima imaju naši predstavnici u skeletonu, a za to mjesto danas poslije podne borit će se Nikola Nimac i Ivan Pokos, ali će samo jedan od njih otputovati u Torino.

"Sada više veslač Igor Boraska nije jedini hrvartski sportaš koji je nastupio na zimskim i ljetnim olmpijskim igrama, jer će sada i atletičari Dejan Vojnović i Slaven Krajačić, koji su nastupili na OI u Sydneyu 2000., a Jurica Grabušić u Ateni 2004., sada moći nastupiti i na ZOI u Torinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙