FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priebe ne isključuje mogućnost prekida pregovora između BiH i EU

MOSTAR/SARAJEVO, 26. siječnja 2006. (Hina) - Voditelj pregovaračkogtima Europske unije o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju izmeđuBiH i Europske unije Reinhard Priebe nije isključio mogućnosteventualnog prekida tih pregovora, koji su počeli u srijedu, ako Bosnai Hercegovina ne izvrši svoje obveze, uključujući reformu javnogradiotelevizijskog sustava, suradnju s Haagom i reformu policije.
MOSTAR/SARAJEVO, 26. siječnja 2006. (Hina) - Voditelj pregovaračkog tima Europske unije o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i Europske unije Reinhard Priebe nije isključio mogućnost eventualnog prekida tih pregovora, koji su počeli u srijedu, ako Bosna i Hercegovina ne izvrši svoje obveze, uključujući reformu javnog radiotelevizijskog sustava, suradnju s Haagom i reformu policije.

Priebe je u intervjuu sarajevskom "Dnevnom avazu" od četvrtka istaknuo da se, bez napretka glede ovih triju obveza, "teško može potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju".

Priebe je posebice naglasio kako je za Europsku uniju "jako bitno pitanje pune suradnje s Tribunalom u Haagu i ono neće nestati s dnevnog reda dok to ne kažu nadležni u Tribunalu". Iako to nije izrijekom precizirao, "puna suradnja s Tribunalom u Haagu", znači izručenje najtraženijih optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Nedavno je jedan od članova pregovaračkog tima Europske unije Dirk Lango u intervjuu državnoj TV BiH otvoreno rekao da pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU mogu biti "suspenzirani" ukoliko se ne ostvari puna suradnja s Haaškim tribunalom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙