FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uzrok nesreće slovačkog zrakoplova možda ljudski faktor

BRATISLAVA, 25. siječnja 2006. (Hina/AP) - Stručnjaci koji istražujunesreću slovačkog vojnog zrakoplova u kojoj su prošlog tjedna poginula42 slovačka vojnika, za sada su ustanovili da se nije radilo otehničkim problemima na zrakoplovu tipa An-24 te sumnjaju da je glavniuzrok nesreće ljudski faktor.
BRATISLAVA, 25. siječnja 2006. (Hina/AP) - Stručnjaci koji istražuju nesreću slovačkog vojnog zrakoplova u kojoj su prošlog tjedna poginula 42 slovačka vojnika, za sada su ustanovili da se nije radilo o tehničkim problemima na zrakoplovu tipa An-24 te sumnjaju da je glavni uzrok nesreće ljudski faktor.

"Prema našim dosadašnjim saznanjima, na ostacima zrakoplova nismo pronašli nikakve tehničke probleme", prenio je u srijedu slovački list Pravda izjavu glavnog vojnog tužitelja Mikulaša Gardeckog.

Gardecky je također kazao kako vlasti još uvijek čekaju podatke iz "crne kutije" koja se nalazila u zrakoplovu kako bi se mogao ustanoviti točan uzrok ove nesreće.

Zrakoplov Antonov An-24 prošli je petak letio iz Prištine na Kosovu prema Košicama u istočnoj Slovačkoj, a srušio se na 700 metara visoko brdo u blizini mađarskog mjesta Telkibanya pokraj granice sa Slovačkom, svega 20-a kilometara od baze. Slovačke vlasti tada su potvrdile da su većina poginulih slovački vojnici koji su bili u sastavu KFOR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙