FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U zrakoplovnoj nesreći 44 poginula

BUDIMPEŠTA, 20. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Slovački vojnitransportni zrakoplov srušio se u četvrtak navečer u sjeveroistočnojMađarskoj, a prema prvim podacima 44 osobe su poginule, dok je jedanosoba preživjela pad.
BUDIMPEŠTA, 20. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Slovački vojni transportni zrakoplov srušio se u četvrtak navečer u sjeveroistočnoj Mađarskoj, a prema prvim podacima 44 osobe su poginule, dok je jedan osoba preživjela pad.

"Zrakoplov se srušio u blizini mjesta Telkibanya, poginule su 44 osobe, dok je jedna osoba preživjela nesreću," potvrdio je glasnogovornik mađarske policije, Laszlo Garamvolgyi. Preživjeli je hitno prevezen u bolnicu u Košice, međutim njegove ozljede su vrlo teške i liječnici strahuju kao niti on neće ostati na životu.

Zrakoplov Antonov An-24 letio je iz Prištine na Kosovu prema Košicama u istočnoj Slovačkoj, a srušio se na 700 metara visoko brdo u blizini granice sa Slovačkom, svega 20-tak kilometara od baze. Slovačke vlasti potvrdile su da su većina poginulih vojnici KFOR-a.

Zbog nepristupačnog terena spasilački helikopteri se nisu uspjeli spustiti na mjesto nesreće, međutim do olupine zrakoplova probili su se vatrogasci, te jedinice slovačke i mađarske vojske. Trenutačno je na terenu stotinjak vojnika koji pomoću uređaja za noćno osmatranje pretražuju teren u potrazi za ostacima zrakoplova, te crnom kutijom.

"Još uvijek traje pretraživanje terena, nakon čega ćemo analizirati snimke radara, te razgovor pilota i kontrole leta. Za sada je teško kazati koji su razlozi pada zrakoplova," poručili su iz mađarskog ministarstva gospodarstva, koje pod svojom ingerencijom ima i zračni promet. Slovački ministar obrane Juraj Liska izjavio je kako se radilo o starijem modelu zrakoplova koji je uredno održavan.

Ovo je treća nesreća koja se dogodila slovačkoj vojsci u protekle četiri godine. Prošle godine u padu vojnog helikoptera Mi-24 tijekom vojne vježbe poginula su tri vojnika, dok su još trojica vojnika pogodila u padu helikoptera u Bosni i Hercegovini 2002. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙