FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spasioci izvukli 42 tijela iz slovačkog vojnog zrakoplova

ZAGREB/BRATISLAVA, 20. siječnja 2006. (Hina) - Spasioci su izvukli sva42 tijela stradalih u padu slovačkog vojnog zrakoplova Antonov 24 učetvrtak navečer u Mađarskoj, objavilo je u petak slovačkoministarstvo obrane, a prenosi slovačka novinska agencija TASR.
ZAGREB/BRATISLAVA, 20. siječnja 2006. (Hina) - Spasioci su izvukli sva 42 tijela stradalih u padu slovačkog vojnog zrakoplova Antonov 24 u četvrtak navečer u Mađarskoj, objavilo je u petak slovačko ministarstvo obrane, a prenosi slovačka novinska agencija TASR.

Glasnogovornk ministarstva potvrdio je da je jedna osoba preživjela s teškim ozlijedama, no nije u kritičnom stanju.

Također je naveo da je iz olupine zrakoplova izvađena "crna kutija".

Prema riječima zapovjednika slovačkog ratnog zrakoplovstva Juraja Baraneka, vojni avion nije skrenuo sa zacrtanog kursa, no počeo se spuštati ranije nego što je bilo predviđeno.

On smatra da bi uzrok pada moglo biti vrijeme, ljudska pogreška, tehnički kvar ili bilo koja kombinacija tih uzroka.

Dodao je da je posada stradalog zrakoplova bila među najiskusnijom u sklopu slovačkog vojnog zrakoplovstva.

Posada drugog zrakoplova, koji je s Kosova poletio 15 minuta nakon Antonova-24, kaže da je vidljivost na mjestu nesreće bila dobra, oko 30 kilometara.

Prema službenim podacima, u zrakoplovu su bila 43 putnika - 28 vojnika koji su se vraćali s Kosova u sklopu redovne izmjene snaga, sedam pripadnika logistike i osam članova posade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙