FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjen broj poginulih u zrakoplovnoj nesreći u Mađarskoj

BUDIMPEŠTA, 20. siječnja 2006. (Hina/AFP) - U nesreći slovačkog vojnogzrakoplova u Mađarskoj poginula su 42, a ne 44 vojnika kako je prvotnoobjavljeno, izjavio je u petak ujutro glasnogovornik mađarskogministarstva vanjskih poslova.
BUDIMPEŠTA, 20. siječnja 2006. (Hina/AFP) - U nesreći slovačkog vojnog zrakoplova u Mađarskoj poginula su 42, a ne 44 vojnika kako je prvotno objavljeno, izjavio je u petak ujutro glasnogovornik mađarskog ministarstva vanjskih poslova.

"Prema popisu putnika koji smo dobili od slovačkog veleposlanstva u Budimpešti ustanovili smo da su u nesreći poginula 42 slovačka vojnika. U zrakoplovu An-24 su se nalazila 43 putnika. Jedna je osoba preživjela nesreću", rekao je Tibor Dobson.

Zrakoplov Antonov An-24 letio je iz Prištine na Kosovu prema Košicama u istočnoj Slovačkoj, a srušio se na 700 metara visoko brdo u blizini mjesta Telkibanya pokraj granice sa Slovačkom, svega 20-tak kilometara od baze. Slovačke vlasti potvrdile su da su većina poginulih vojnici KFOR-a.

Zbog nepristupačnog terena spasilački helikopteri se nisu uspjeli spustiti na mjesto nesreće, međutim do olupine zrakoplova probili su se vatrogasci, te jedinice slovačke i mađarske vojske. Trenutačno je na terenu stotinjak vojnika koji pretražuju teren u potrazi za ostacima zrakoplova, te crnom kutijom.

Ovo je treća nesreća koja se dogodila slovačkoj vojsci u protekle četiri godine. Prošle godine u padu vojnog helikoptera Mi-24 tijekom vojne vježbe poginula su tri vojnika, dok su još trojica vojnika poginula u padu helikoptera u Bosni i Hercegovini 2002. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙