FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bozanić na ekumenskom susretu u Rimu

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednik Vijeća europskihbiskupskih konferencija zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanićdanas je otputovao u Rim gdje će sudjelovati na početku Trećegeuropskog ekumenskog skupa, izvijestio je Ured zagrebačkog nadbiskupaza odnose s javnošću.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić danas je otputovao u Rim gdje će sudjelovati na početku Trećeg europskog ekumenskog skupa, izvijestio je Ured zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću.

Skup organiziraju Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Europsko vijeće crkava (KEK) pod geslom "Kristovo svjetlo rasvjetljuje sve. Nada za obnovu i jedinstvo Europe."

Na susretu u Rimu od 24. do 27. siječnja sudjeluje 150 izaslanika crkava, Biskupskih konferencija, ekumenskih tijela, zajednica i pokreta iz cijele Europe.

Treći europski ekumenski skup na nov način nastavlja tradiciju europskih ekumenskih susreta koji su održani u Baselu 1989. i Grazu 1997.

Novost trećega skupa je što se ne će kao dosad dogoditi samo jedan veliki susret nego je zamišljen kao proces u četiri etape, kao svojevrsno simbolično hodočašće kojim bi se pokazalo bogatstvo različitih kršćanskih tradicija i korijeni kršćanske Europe.

U sklopu rimskoga susreta, koji je otvoren jučer poslije podne, danas će biti svečana Večernja u Bazilici sv. Pavla izvan zidina, prigodom završetka molitvene osmine za jedinstvo kršćana koju će predvoditi papa Benedikt XVI.

Nakon siječanjskog susreta u Rimu, druga etapa uključuje nacionalne i regionalne susrete diljem Europe u drugoj polovici 2006. i početkom 2007. Treća etapa, koja će poput rimske okupiti 150 izaslanika različitih crkava, biskupskih konferencija, ekumenskih tijela, zajednica i pokreta, održat će se sredinom veljače 2007. u njemačkom Wittenberg-Lutherstadtu.

Završni će se skup održati u rumunjskom Sibiu, od 4. do 8. rujna 2007., a na njemu će sudjelovati 3000 izaslanika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙