FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednici Mesić i Fischer o obeštećivanju stranih građana

ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićrazgovarao je u petak telefonski s austrijskim kolegom HeinzomFischerom o odnosima dviju zemalja, među ostalim i o pitanjuobeštećivanja stranih građana, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić razgovarao je u petak telefonski s austrijskim kolegom Heinzom Fischerom o odnosima dviju zemalja, među ostalim i o pitanju obeštećivanja stranih građana, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

U razgovoru su razmijenjena mišljenja o stanju odnosa dviju zemalja i mogućnostima njihova daljeg unapređivanja, za što su se obojica predsjednika decidirano izjasnila, kaže se u priopćenju što ga potpisuje pročelnica odjela za informiranje Danijela Barišić.

Bilo je riječi i o problematici obeštećivanja stranih građana koji na to imaju pravo, a koji ga nisu ostvarili u sklopu već važećih međunarodnih, odnosno međudržavnih sporazuma.

Predsjednici Mesić i Fischer dogovorili su se da nastave praksu povremenih telefonskih razgovora o pitanjima važnima za obje zemlje.

Prema priopćenju, hrvatski je Predsjednik pozvao predsjednika Republike Austrije da tijekom proljeća dođe u neformalni posjet Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙