FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ico Mateković prvi put na zagrebačkom Županijskom sudu

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Nepravomoćno osuđeni organizatorotmice sina generala Zagorca, Ivica Ico Mateković danas se prvi putnakon bijega i uhićenja pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, aline zbog otmice već zbog krađe BMW-a kojim se koristio tijekom18-mjesečnog bijega.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Nepravomoćno osuđeni organizator otmice sina generala Zagorca, Ivica Ico Mateković danas se prvi put nakon bijega i uhićenja pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, ali ne zbog otmice već zbog krađe BMW-a kojim se koristio tijekom 18-mjesečnog bijega.

Mateković je na sud doveden iz istražnog zatvora u Remetincu, no kako nije imao odvjetnika on se danas nije želio očitovati o optužbama da je ukrao BMW 120 talijanskih registracija. Stoga će istražni sudac Ratko Šćekić Matekovića morati saslušati naknadno.

Tužiteljstvo tvrdi da je Mateković BMW ukrao u mjestu Melegano u Italiji te ga prokrijumčario i dovezao u Hrvatsku. Policija je automobil pronašla na parkiralištu u Balokovićevoj ulici u Zapruđu, gdje je Mateković, bježeći pred zakonom iznajmio stan.

Ivana Icu Matekovića, bjegunca u odsutnosti osuđenog na sedam godina zatvora zagrebačka policija uhitila je 29. kolovoza 2005. na zagrebačkom Bundeku.

Bježeći pred zakonom dulje od godinu i pol dana Mateković se služio lažnom mađarskom i hrvatskom putovnicom te krivotvorenim vozačkim dozvolama i kreditnim karticama.

Osim za otmicu tada maloljetnog Tomislava Zagorca, Mateković je na sedam godina zatvora osuđen i zbog organiziranja skupine koja je planirala otmicu djece još nekih bogatih građana.

Dva dana nakon Matekovića u Grčkoj je uhićen i Hrvoje Petrač, koji je zbog iste otmice osuđen na 6,5 godina zatvora. Njihovi odvjetnici zatražili su ponavljanje suđenja, no Vrhovni sud još nije objavio kada će razmatrati njihove žalbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙