FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kranjčar kompletirao popis

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Nakon što se zbog ozljeda i zabranaklubova čak 27 igrača nije odazvalo pozivu u hrvatsku reprezentaciju,izbornik Zlatko Kranjčar napokon je kompletirao listu putnika naCarlsberg Kup, koji će se od 29. siječnja do 1. veljače održati u HongKongu, a na kojemu će osim Hrvatske nastupiti još reprezentacijeDanske, Južne Koreje i domaćina Hong Konga.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Nakon što se zbog ozljeda i zabrana klubova čak 27 igrača nije odazvalo pozivu u hrvatsku reprezentaciju, izbornik Zlatko Kranjčar napokon je kompletirao listu putnika na Carlsberg Kup, koji će se od 29. siječnja do 1. veljače održati u Hong Kongu, a na kojemu će osim Hrvatske nastupiti još reprezentacije Danske, Južne Koreje i domaćina Hong Konga.

"Nadam se da više nitko neće otkazati nastup. Odlazak u Hong Kong ne smatramo izletom. Na put odlazimo s velikim motivom i želimo na najbolji način prezentirati hrvatski nogomet. Imamo obvezu čuvati ugled hrvatskog nogometa koji je godinama stvaran," kazao je hrvatski izbornik.

Dio reprezentativaca će se danas okupiti u zagrebačkom hotelu Sheraton, a sutra će preko Frankfurta, krenuti u Hong Kong. Mato Neretljak iz korejskog Suwona će suigrače dočekati na Dalekom Istoku.

"Svi igrači koje smo pozvali prošli su kroz razne hrvatske selekcije, standardni su u klubovima, a sada će dobiti priliku za dokazivanje u A sastavu," dodao je Kranjčar.

Nakon Carlsberg Kupa, hrvatsku vrstu 1. ožujka u Baselu očekuje ogled protiv Argentine, 21. svibnja je na rasporedu susret protiv Austrije, a 28. svibnja protiv Rumunjske. Između prvog i šestog lipnja postoji i mogućnost igranja utakmice protiv Paragvaja, Poljske ili Španjolske.

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zorislav Srebrić izvjestio je kako će se u četvrtak, 26. siječnja u Budimpešti održati zajednička sjednica mađarske i hrvatske Vlade na kojoj će se između ostaloga raspravljati o zajedničkoj kandidaturi dviju zemalja za domaćine europskoga nogometnog prvenstva 2012. godine, a nakon toga će se sastati i predstavnici nogometnih Saveza. U četvrtak će se u Budimpešti otvoriti i zajednički Ured dvaju saveza.

Na redovnoj konferenciju u HNS-u predstavljena je i knjiga "Hrvatsko nogometno predstavništvo 1940 - 2005", autora Marijana Rogića. Knjiga je sustavan prikaz povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, od prve utakmice u Banovini Hrvatskoj 1940. godine protiv Švicarske u Zagrebu (4:0), nastupa u razdoblju Nezavisne Države Hrvatske i svih nastupa reprezentacije u neovisnoj Hrvatskoj.

"Osam godina sam prikupljao materijale za ovu knjigu. Trebalo je mnogo napora kako bi se sabrali svi podaci i ovom knjiga je ispunjena moja životna opsesija," istaknuo je Rogić.

REPREZENTACIJA ZA HONG KONG:

Joseph Didulica (Austria Beč), Ivan Turina (Dinamo), Mato Neretljak (Suwon Samsung), Mario Tokić (Austria Beč), Neven Vukman (Varteks), Vedran Ješe (Inter), Dario Knežević (Rijeka), Leon Benko i Srebrenko Posavec (oba Varteks), Mladen Bartulović i Niko Kranjčar (oba Hajduk), Ivan Bošnjak (Dinamo Zagreb), Josip Balatinac (Osijek), Jerko Leko (Dinamo Kijev), Davor Vugrinec (Rijeka), Eduardo Da Silva (Dinamo Zagreb), Mladen Petrić (Basel), Nikola Šafarić (Varteks)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙