FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: otkriveno milijun krijumčarenih cigareta

RIJEKA,9. siječnja 2006.(Hina) - Policijska uprava primorsko-goranskaizvijestila je danas o zapljeni oko milijun komada krijumčarenihcigareta na kontejnerskom terminalu u riječkoj luci.
RIJEKA,9. siječnja 2006.(Hina) - Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je danas o zapljeni oko milijun komada krijumčarenih cigareta na kontejnerskom terminalu u riječkoj luci.

Načelnik kriminalističke policije PU primorsko-goranske Vitomir Bijelić na konferenciji za novinstvo na mjestu zapljene na kontejnerskom terminalu rekao je da je u dva kontejnera pronađeno 1857 šteka cigareta marke "Monte Carlo" i "Marlboro". Po policijskoj procjeni, nabavna je vrijednost tih cigareta oko pola milijuna eura, a na krajnjem odredištu u zemljama EU-a dosegle bi vrijednost od pet milijuna eura.

Krijumčarene cigarete pronađene su u sklopu redovitih policijskih akcija kontrole na kontejenerskom terminalu u suradnji s Carinskom upravom u Rijeci.

Cigarete su bile u dva kontejnera koji su, po carinskoj deklaraciji, prevozili keramičku galanteriju i posuđe iz Kine. U jednom kontejneru bile su samo cigarete, a u drugom je u prvih nekoliko redova bila deklarirana roba.

Bijelić je izvijestio da je u policiju privedeno pet hrvatskih državljana koji se dovode u vezu s krijumčarenjem. Nad njima traje kriminalistička obrada pa Bijelić nije želio iznositi detalje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙