FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LG ulaže 101 milijun eura u poljsku tvornicu

televizora u Poljskoj.
KOBIERZYCE, Poljska, 24. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Južnokorejski LG Electronics uložit će 101 milijun eura do 2011. u izgradnju tvornice kućanskih aparata i LCD televizora u Poljskoj.

Vodeća svjetska elektronička i telekomunikacijska kompanija potpisala je s poljskom vladom ugovor o ulaganju u gradnju tvornice u mjestu Wroclaw, 340 kilometara jugoistočno od Varšave.

S godišnjim proizvodnim kapacitetom od 500.000 hladnjaka i 3,5 milijuna LCD televizora, tvornica će otvoriti 5.000 novih radnih mjesta.

"Ulaganje će pomoći jačanju poljskog gospodarstva i ojačati konkurentnost LG-a u Europi", kazao je predsjednik i izvršni direktor LG Electronics Wroclaw, Yoon Byeng-Do. "Wroclawska tvornica igrat će ključnu ulogu pri izrastanju LG-a u vodećeg proizvođača glavnih kućanskih uređaja i ravnih ekrana u Europi". Izgradnja će početi ove godine, a početak proizvodnje planira se u prvom tromjesečju 2007.

Tvornica u mjestu Wroclaw bit će 14. LG-ovo proizvodno postrojenje u inozemstvu, zajedno s dvije tvornice digitalnih televizora u poljskom mjestu Mlawa. LG također ima postrojenja u dva južnokorejska grada, Meksiku, Velikoj Britaniji, Turskoj, Tajlandu, Vijetnamu, Indoneziji, Kazahstanu i Egiptu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙