FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TV postaje: Konzervativna stranka osvojila savezne izbore u Kanadi

OTTAWA, 24. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Kanadska opozicijskaKonzervativna stranka osvojila je savezne izbore, no nema dovoljnoglasova za većinu u parlamentu, predviđaju sve četiri kanadskenacionalne televizijske postaje.
OTTAWA, 24. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Kanadska opozicijska Konzervativna stranka osvojila je savezne izbore, no nema dovoljno glasova za većinu u parlamentu, predviđaju sve četiri kanadske nacionalne televizijske postaje.

TV postaje CTV, Global, Canadian Broadcasting Corporation i program na francuskom RDI prenose da su nakon 12-godišnje vladavine liberala pobijedili konzervativci Stephena Harpera.

Rani preliminarni podaci pokazuju da su konzervativci pobijedili ili da vode u 100 izbornih jedinica, nasuprot 82 u kojima vode liberali.

No, mediji procjenjuju da Konzervativna stranka neće uspjeti osvojiti većinu od 308 mjesta u parlamentu, pa će za dolazak na vlast ovisiti o potpori drugih stranaka.

Harper je, među ostalim, obećao smanjenje poreza, obračun s kriminalom i veće ulaganje u obranu.

Izbore je krajem studenoga izazvalo izglasavanje nepovjerenja manjinskoj vladi Paula Martina jer je oporba u parlamentu ocijenila da su liberali izgubili moralni autoritet voditi zemlju nakon izbijanja skandala oko pronevjere novca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙