FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Jafaari i Mahdi jedini još u utrci za iračkog premijera

BAGDAD, 17. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Nekoliko dana od objavekonačnih službenih rezultata iračkih parlamentarnih izbora, samo sudva kandidata ostala u utrci za premijera, visoki je irački dužnosnikrekao novinarima u Bagdadu u utorak.
BAGDAD, 17. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Nekoliko dana od objave konačnih službenih rezultata iračkih parlamentarnih izbora, samo su dva kandidata ostala u utrci za premijera, visoki je irački dužnosnik rekao novinarima u Bagdadu u utorak.

Prijelazni premijer Ibrahim al Jaafari i dopredsjednik Abdel Abdul Mahdi još su jedini kandidati čije se članstvo razmatra, navodi Hussein al Shahristani, vodeći član vjerskog šijitskog saveza.

Šijitski savez kojem obojica kandidata pripadaju dobio je daleko najveći broj glasova na prosinačkim izborima.

Al Jaafari koji je imenovan premijerom nakon izbora održanih u siječnju 2005. god. u lošim je odnosima s kurdskim predsjednikom Jalalom Talabanijem i strankom sunita koja je njegovu vladu optužila da posebne jedinice šijita potiče na napade protiv sunita.

Konačni se rezultati izbora očekuju za nekoliko dana, no pet je najvećih frakcija već započelo pregovore s namjerom sastavljanja vlade nacionalnog jedinstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙