FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljeni službeni rezultati izbora u Iraku

BAGDAD, 20. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Konačni rezultati izboraodržanih u Iraku 15. prosinca pokazuju da je šijitski Islamski savezdobio 128 mjesta te da mu nedostaje još deset zastupnika da ima većinuu parlamentu koji broji 275 mjesta, objavio je Safwat Rasheeed izIzbornog povjerenstva na konferenciji za novinare održanoj u petak.
BAGDAD, 20. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Konačni rezultati izbora održanih u Iraku 15. prosinca pokazuju da je šijitski Islamski savez dobio 128 mjesta te da mu nedostaje još deset zastupnika da ima većinu u parlamentu koji broji 275 mjesta, objavio je Safwat Rasheeed iz Izbornog povjerenstva na konferenciji za novinare održanoj u petak.

Rezultati koji su u skladu s očekivanjima dali su Kurdskom bloku 53 mjesta, a sekularnoj listi bivšeg premijera Iyada Allawija 25 mjesta. Dvije glavne sunitske skupine Fronta slaganja i Nacionalna fronta za dijalog osigurale su si 44 i 11 mjesta u parlamentu, rekao je Rasheed.

Stranke imaju dva dana za pritužbe prije nego rezultati budu proglašeni konačnima.

Mnogi sunitski vođe već raspravljaju o položajima u novoj koalicijskoj vladi.

Rezultati su objavljeni pod strogim sigurnosnim mjerama - policija je blokirala ceste između Bagdada i pokrajina Anbar, Salahaddin i Diyala koja su uporišta sunitskih pobunjenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙