FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić i Toller o nastavku suradnje Osijeka i Pečuha

OSIJEK,23. siječnja(Hina) - Gradonačelnici Osijeka i Pečuha Anto Đapići Laszlo Toller suglasili su se danas kako postoje dodatne mougućnostiza suradnju dvaju gradova na području kulture i gospodarstva tedogovorili osnutak zajedničke radne skupine, koja će razraditi detaljebuduće suradnje.
OSIJEK,23. siječnja(Hina) - Gradonačelnici Osijeka i Pečuha Anto Đapić i Laszlo Toller suglasili su se danas kako postoje dodatne mougućnosti za suradnju dvaju gradova na području kulture i gospodarstva te dogovorili osnutak zajedničke radne skupine, koja će razraditi detalje buduće suradnje.

Na sastanku u osječkom Gradskom poglavarstvu Toller je kazao kako će Pečuh 2010. godine biti europski grad kulture te kako očekuje da će i Osijek biti jedan od partnera u pripremi i realizaciji toga projekta. Napomenuo je kako se u području gospodarstva zauzima za intenzivniju suradnju gradskih poduzeća, posebice u segmentu zaštite okoliša i komunalnih usluga.

Podsjetivši na dosadašnje odlične odnose dvaju gradova, na koje, kako ističe, nije utjecala promjena gradske vlasti u Osijeku Đapić je posebice izrazio zanimanje za jačanje gospodarske suradnje te prenošenje mađarskih iskustava u približavanju Europskoj uniji, kako bi hrvatski put prema europskim integracijama bio što lakši.

Generalni konzul Republike Mađarske sa sjedištem u Osijeku Jozsef Magyar najavio je kako će se u Budimpešti 26. siječnja održati susret premijera dviju zemalja te hrvatsko-mađarsko međuvladino zasjedanje, na kojem će poseban naglasak dobiti regionalno povezivanje te razvoj pograničnih područja.

Hrvatska je u fazi otvaranja mogućnosti kandidiranja projekata za predpristupne fondove EU, a Mađarska je, kao punopravna članica EU, dobila veći okvir za neke fondove. Bitno je da projekti koji dolaze s obiju strana, uz potporu nadležnih komisija EU, budu uvršteni u nacionalne razvojne planove, dodao je Magyar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙