FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dosadašnji lijek protiv pretilosti kao antidijabetik?

CARDIFF , 23. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Liječnici već duljevrijeme kao pomoć u sniženju tjelesne težine u kombinaciji s dijetom itjelesnom aktivnošću propisuju lijek orlistat, a prema nedavnomistraživanju ustanovljeno je da isti lijek smanjuje potrebu za drugimlijekovima kod dijabetesa, neovisno o tjelesnoj masi pacijenta.
CARDIFF , 23. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Liječnici već dulje vrijeme kao pomoć u sniženju tjelesne težine u kombinaciji s dijetom i tjelesnom aktivnošću propisuju lijek orlistat, a prema nedavnom istraživanju ustanovljeno je da isti lijek smanjuje potrebu za drugim lijekovima kod dijabetesa, neovisno o tjelesnoj masi pacijenta.

To je dobra vijest za osobe koje boluju od dijabetesa, a dr. R. Rowe i njegovi kolege s Cardiff Research Consortiuma vjeruju da, osim smanjenja težine, orlistat smanjuje otpornost na inzulin.

To bi značilo da neki pacijenti mogu izbjeći uobičajenu terapiju koja se primjenjuje kod dijabetesa, što smanjuje i mogućnost od nuspojava i interakcija, ali je i velika ušteda u zdravstu.

Štoviše, kod pacijenata koji uzimaju inzulin, moguće je smanjenje doze, a u rijetkim slučajevima i prestanak potreba za inzulinom.

Istraživanje je provedeno na stotinu pretilih osoba. Osim terapije orlistatom, pacijenti su morali izmijeniti i svoje životne navike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙