FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Znanost proučava oblik ženskih stražnjica

LONDON, 30. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Škotska je znanstvenica naedinburškom sveučilištu pokrenula istraživanje kojim namjeravaodgovoriti na temeljno pitanje koje si postavljaju gotovo sve žene:"kako izgleda moja stražnjica u ovoj odjeći?".
LONDON, 30. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Škotska je znanstvenica na edinburškom sveučilištu pokrenula istraživanje kojim namjerava odgovoriti na temeljno pitanje koje si postavljaju gotovo sve žene: "kako izgleda moja stražnjica u ovoj odjeći?".

Lisa Macintyre (33) s Heriot Watt University's School of Textile and Design, namjerava otkriti na koji način dezen, boje i tkanina utječu na percepciju ženske stražnjice.

Prvi rezultati ovog istraživanja mogli bi biti poznati u svibnju sljedeće godine. Pokažu li se relevantnima mogli bi utjecati na žensku modu i industriju tekstila, ističe ova znanstvenica.

"Kreatorima i potrošačima nisu dostupne informacije po kojima bi mogli izabrati odjevni predmet u odnosu na oblik i veličinu tijela", kaže Lisa Macintyre.

"Opće je poznato da poboljšana percepcija vlastita tijela utječe na porast samopouzdanja", dodala je u razgovoru s novinarima BBC-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙