FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija smanjila isporuku prirodnog plina Poljskoj tijekom vala hladnoće

VARŠAVA, 23. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Isporuka prirodnog plina izRusije u Poljsku preko Ukrajine smanjena je tijekom vikenda za 34posto, stoji u priopćenju poljskog ministarstva gospodarstva,objavljenom u ponedjeljak.
VARŠAVA, 23. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Isporuka prirodnog plina iz Rusije u Poljsku preko Ukrajine smanjena je tijekom vikenda za 34 posto, stoji u priopćenju poljskog ministarstva gospodarstva, objavljenom u ponedjeljak.

Čini se da je istodobno isporuka ruskog prirodnog plina putem cjevovoda Yamal preko Bjelorusije ostala u ponedjeljak na uobičajenoj razini.

Isporuke su smanjene nakon što je arktička fronta u prodoru iz Rusije snizila temperature u Poljskoj na više od 30 stupnja celzija ispod nule.

Smanjenje je zabilježeno u prvom redu na transfernoj točki plinovoda Drozdowice prema Ukrajini. Poljsko ministarstvo gospodarstva napominje da ruski isporučitelji Gazprom, Gazexport i RosUkrEnergo nisu podastrli službene razloge za smanjenje. No, neslužbeno se ocjenjuje da je taj potez povezan s povećanom potražnjom za tim energentom u samoj Rusiji uslijed vala velike hladnoće.

Smanjenje isporuke iz Rusije ograničilo je isporuku prirodnog plina određenim poljskim tvornicama ali poljski su dužnosnici naglasili da nestašica neće pogoditi opskrbu kućanstava.

To je drugi put u roku od mjesec dana da Rusija smanjuje isporuku plina kupcima na Zapadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙