FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češka i Poljska dogovorile povećanu energetsku suradnju

PRAG, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Češki premijer Jiri Paroubek injegov poljski kolega Kazimierz Marcinkiewicz u ponedjeljak su se nasastanku u Pragu složili kako je potrebno ostvariti veću suradnju u napodručju energije između dviju zemalja ne bi li se postigladiversifikacija izvora opskrbe plinom.
PRAG, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Češki premijer Jiri Paroubek i njegov poljski kolega Kazimierz Marcinkiewicz u ponedjeljak su se na sastanku u Pragu složili kako je potrebno ostvariti veću suradnju u na području energije između dviju zemalja ne bi li se postigla diversifikacija izvora opskrbe plinom.

"Logika upućuje da je bilateralna suradnja nužna na području energetike", istaknuo je Paroubek tijekom zajedničke konferencije za novinare.

Prag i Varšava "također će podastrijeti zajednički prijedlog bilo na bilateralnoj razini bilo na razini Višegradske skupine (Mađarska, Poljska, Češka i Slovačka) o povećanoj energetskoj suradnji u Europi tijekom sastanka na vrhu EU-a koji će se održati u ožujku", dodao je češki premijer .

Tijekom boravka u Pragu Marcinkiewicz se sastao i s češkim predsjednikom Vaclavom Klausom i obojica su se izjasnila protiv nove kampanje za usvajanje europskog ustava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙