FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilan snijeg u središnjem Japanu - opasnost od mećava i lavina

TOKIO, 24. prosinca 2005. (Hina/AP) - Izrazito hladni vjetrovi donijelisu rekordne snježne padaline u Japanu a japanska meteorološka agencijau subotu je stanovništvo upozorila na opasnost od snježnih mećava ilavina u sjevernim i središnjim dijelovima zemlje.
TOKIO, 24. prosinca 2005. (Hina/AP) - Izrazito hladni vjetrovi donijeli su rekordne snježne padaline u Japanu a japanska meteorološka agencija u subotu je stanovništvo upozorila na opasnost od snježnih mećava i lavina u sjevernim i središnjim dijelovima zemlje.

Meteorološka agencija predviđa novih 60 centimetara snijega u sjevernoj japanskoj regiji Hokuriku, čiji su neki dijelovi uslijed najobilnijih snježnih padalina zabilježenih u posljednjim desetljećima prekriveni 275 centimetara dubokim snježnim pokrivačem.

Ovoga je tjedna Japan pogodila mećava koja je dovela do prekida opskrbe strujom i brojnih nesreća u kojima su ozlijeđene stotine ljudi.

Jedan je čovjek poginuo na snijegom zametenoj cesti a građevinski radnik teško je ozlijeđen u lavini tijekom čišćenja ceste od snijega. U jednoj školi u središnjem Japanu pod težinom snijega propao je krov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙