FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ekumenski i međuvjerski susret u Dubrovniku

DUBROVNIK, 21. siječnja 2006. (Hina) - U samostanu sv. Klare uDubrovniku večeras je održan ekumenski i međuvjerski susret na temu"Vjerski suživot danas i ovdje" - riječ je o tradicionalnom susretupredstavnika vjerskih zajednica pravoslavnih, Židova, Muslimana ikatoličkih vjernika iz Dubrovačke biskupije koji se održava desetakgodina.
DUBROVNIK, 21. siječnja 2006. (Hina) - U samostanu sv. Klare u Dubrovniku večeras je održan ekumenski i međuvjerski susret na temu "Vjerski suživot danas i ovdje" - riječ je o tradicionalnom susretu predstavnika vjerskih zajednica pravoslavnih, Židova, Muslimana i katoličkih vjernika iz Dubrovačke biskupije koji se održava desetak godina.

Ove godine posvećen je 40. obljetnici završetka 2. Vatikanskog sabora.

Okupljenima su se obratili fra Josip Sopta, protojerej Srpske pravoslavne crkve Slavko Zorica i dubrovački imam Salkan Herić, dok su se predstavnici Židovske općine Dubrovnik ispričali zbog zauzetosti.

Povijesno iskustvo u međuvjerskim odnosima u Dubrovniku, gradu koji je kroz svoju povijest bio most civilizacija, najbolji su putokaz dobrih odnosa i u budućnosti, jer gorka iskustva prošlosti ne smiju potamniti našu sutrašnjicu, zaključak je skupa.

U prigodi ovog susreta Juraj Kolarić, teolog iz Zagreba, predstavio je svoju knjigu "Ekumenska trilogija: istočni kršćani, pravoslavni, protestanti", a sve sudionike prigodnim riječima pozdravio je i dubrovački biskup mons. Želimir Puljić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙