FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNICEF: djeca se ne oporavljaju jednako od tsunamija

NEW YORK, 22. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Godinu dana nakon što jejugoistočnu Aziju pogodio razoran plimni val indonezijska djecanajsporije obnavljaju vjeru u budućnost, kaže se u izvještajuUjedinjenih naroda objavljenom u četvrtak.
NEW YORK, 22. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Godinu dana nakon što je jugoistočnu Aziju pogodio razoran plimni val indonezijska djeca najsporije obnavljaju vjeru u budućnost, kaže se u izvještaju Ujedinjenih naroda objavljenom u četvrtak.

Indonezijska pokrajina Aceh najviše je stradala od tsunamija koji je ubio više od 230 tisuća ljudi.

Djeca u Indiji, Šri Lanki i Tajlandu puno pozitivnije gledaju na budućnost, kaže se u izvještaju UN-ove agencije za djecu (UNICEF).

UNICEF je ispitao 1.633 djece u dobi od 8 do 17 godina u četirima zemljama. Sva su ispitana djeca izravno stradala kad je 26. prosinca golemi val iz Indijskoga oceana uništio cijelo obalno područje.

Indonezijska djeca "najmanje optimistično gledaju" na budućnost: jedna trećina ispitane djece rekla je kako ne očekuje da se uvjeti života poprave jer su u tsunamiju ostala bez roditelja.

Ispitivanje pokazuje da se mnoga djeca još boje katastrofe. Više od polovine ispitanika u Indiji i Šri Lanki strahuje od još jednoga potresa ili tsunamija, a 76 posto tajlandskih ispitanika strahuje od gubitka voljenih.

Prema podacima UNICEF-a, sva ispitana djeca rekla su da im treba dodatna pomoć od međunarodne zajednice, osobito nove škole.

Zbog tsunamija je više od milijun i pol ljudi ostalo bez krova nad glavom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙