FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuvajt će ispitati sposobnost vladanja novog emira

KUVAJT-EMIR-USTAV-VLADAKuvajt će ispitati sposobnost vladanja novog emiraKUVAJT, 21. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Kuvajtska vlada objavila jeu subotu da je pokrenula ustavnu proceduru koja bi mogla dovesti dosmjene novog emira te naftom bogate zemlje samo tjedan dana nakon štoje preuzeo vlast.
KUVAJT, 21. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Kuvajtska vlada objavila je u subotu da je pokrenula ustavnu proceduru koja bi mogla dovesti do smjene novog emira te naftom bogate zemlje samo tjedan dana nakon što je preuzeo vlast.

Priopćenje izdano nakon hitne sjednice kabineta temelji se na zakonu koji omogućuje vladi da imenuje medicinski tim za procjenu zdravlja emira Šeika Saada Al Abdulaha Al Salema Al Sabaha (75) i parlamentu podnese izvješće o njegovoj sposobnosti za upravljanje zemljom.

"Vijeće ministara izražava svoje najdublju tugu i žalost zbog zdravlja njegova veličanstva emira Šeika Saada al-Abdulaha al-Salema al-Sabaha, neka ga Bog čuva", stoji u priopćenju.

Princ nasljednik Kuvajta Šeik Saad Al Abdulah Al Salem Al Sabah, premda već duže vremena bolestan, službeno je postao emir Kuvajta 15. siječnja zamijenivši na tom položaju Šeika Jabera al Ahmada al Sabaha koji je preminuo u 78. godini.

No, posljednjih dana pojavila su se nagađanja kako bi novi emir mogao biti uklonjen s dužnosti zbog, kako smatraju mnogi, nesposobnosti za obavljanje vlasti.

Aktualni premijer Šeik Sabah al-Ahmad al-Sabah i brat preminulog emira u stvarnosti je upravljao državom nekoliko posljednjih godina, a analitičati procijenjuju da je upravo on najizgledniji kandidat za emira ako Šeik Saad odstupi s dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙