FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cheney započeo arapsku turneju

KAIRO, 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Američki potpredsjednik DickCheney u ponedjeljak je navečer doputovao u Egipat, prvu postaju svojearapske turneje u sklopu koje će posjetiti Sudijsku Arabiju i Kuvajt.
KAIRO, 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Američki potpredsjednik Dick Cheney u ponedjeljak je navečer doputovao u Egipat, prvu postaju svoje arapske turneje u sklopu koje će posjetiti Sudijsku Arabiju i Kuvajt.

Očekuje se da će tijekom susreta s arapskim vođama razgovarati o borbi protiv terorizma, palestinskim izborima koji će se održati 25. siječnja i posljedicama bolesti izraelskog premijera Ariela Sharona na bliskoistočni mirovni proces.

Cheney je Egipat i Saudijsku Arabiju trebao posjetiti u prosincu za posjeta Iraku, Afganistanu, Pakistanu i Omanu, no putovanje je skratio kako bi se vratio u Washington na bitno glasovanje u Senatu.

Cheney je naknadno odlučio posjetiti i Kuvajt kako bi izrazio svoje sućut nakon smrti šeika Jaber al Ahmad al Sabaha koji je preminuo u nedjelju, izjavila je njegova glasnogovornica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙