FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeik Saad novi emir Kuvajta

KUVAJT-EMIRŠeik Saad novi emir KuvajtaKUVAJT, 15. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Princ nasljednik Kuvajta ŠeikSaad Al Abdulah Al Salem Al Sabah (75) službeno je postao emirKuvajta zamijenivši na tom položaju Šeika Jabera al Ahmada al Sabahakoji je preminuo u nedjelju, objavila je kuvajtska vlada.
KUVAJT, 15. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Princ nasljednik Kuvajta Šeik Saad Al Abdulah Al Salem Al Sabah (75) službeno je postao emir Kuvajta zamijenivši na tom položaju Šeika Jabera al Ahmada al Sabaha koji je preminuo u nedjelju, objavila je kuvajtska vlada.

"U skladu s člankom 4 zakona iz 1964. godine o nasljeđivanju Vijeće ministara objavljuje da je princ nasljednik Šeik Saad Al Abdalaha Al Salem Al Sabah emir zemlje", pročitao je na državnoj televiziji ministar informiranja.

Izrazi sućuti u nedjelju su počeli stizati iz cijelog svijeta. Među prvima je u nedjelju ruski predsjednik Vladimir Putin uputio izraze sućuti zbog smrti Šeika Jabera Al Ahmada Al Sabaha kojeg je nazvao pionirom razvoja emirata.

"To je veliki gubitak", kazao je Putin.

Predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Šeik Khalifa bin Zayed al Nahyan također je izrazio sućut zbog smrti kuvajtskog emira.

"Arapski i muslimanski narod izgubio je uglednog vođu koji je posvetio svoj život službi i dobrobiti svoje zemlje", kaže se u priopćenju Khalife bin Zayeda.

Sprovod preminulog šeika al Sabaha počeo je u nedjelju rano poslijepodne na groblju al-Soulebikhat u Kuvajtu, u nazočnosti više šefova država i političkih čelnika iz arapskog svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙