FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Pritvoren svećenik osumnjičen za pedofiliju

LJUBLJANA,20. siječnja 2006.(Hina) - Slovenski svećenik (64) u petakje prijavljen zbog pedofilije, za što bi u slučaju da bude pravomoćnoosuđen mogao biti osuđen na kaznu do deset godina zatvora, javili su upetak slovenski mediji pozivajući se na priopćenje policije u kojemuse samo navodi da je riječ o "64-godišnjem građaninu" koji jeosumnjičen da je od 2000. do 2005. godine izvršio 10 kaznenih djelaspolnog nasilja nad osobama mlađim od 15 godina. Nakon saslušanja kodistražnog suca u Krškom određen mu je kućni pritvor.
LJUBLJANA,20. siječnja 2006.(Hina) - Slovenski svećenik (64) u petak je prijavljen zbog pedofilije, za što bi u slučaju da bude pravomoćno osuđen mogao biti osuđen na kaznu do deset godina zatvora, javili su u petak slovenski mediji pozivajući se na priopćenje policije u kojemu se samo navodi da je riječ o "64-godišnjem građaninu" koji je osumnjičen da je od 2000. do 2005. godine izvršio 10 kaznenih djela spolnog nasilja nad osobama mlađim od 15 godina. Nakon saslušanja kod istražnog suca u Krškom određen mu je kućni pritvor.

U Sloveniji su prošle godine na sudskim procesima zatvorenim za javnost u tri slučaja spolne zloporabe osoba ispod 15 godina osuđene tri osobe na zatvorske kazne od po osam godina.

Zbog zaštite osobnih podataka djece - žrtava policija je odbila dati dodatne informacije.

Ured za tisak Slovenske biskupske konferencije potvrdio je da je upoznat sa slučajem.

Osumnjičeni svećenik, navedeno je u izjavi ureda, više neće moći obavljati službu koja bi mu omogućila da dolazi u doticaj s mladima, a u slučaju da mu se dokaže krivnja prijeti mu i kazna na crkvenom sudu, primjerena težini kaznenog djela.

Prema istom izvoru, svećenik je bio ispitan odmah nakon što su se govorkanja o pedofiliji pojavila u javnosti, ali je zanijekao sve optužbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙