FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagarić: novinarima i oporbi ulaz u vijećnicu bio je slobodan

POŽEGA, 31. prosinca 2005. (Hina) - Požeško-slavonski župan AntoBagarić danas je ponovno i kategorički zanijekao da je novinarima ioporbenim vijećnicima bio zapriječen ulazak na jučerašnju sjednicuŽupanijske skupštine, a ispričao se novinarki HTV-a Sanji Najvirt,ozlijeđenoj u naguravanju pred zgradom.
POŽEGA, 31. prosinca 2005. (Hina) - Požeško-slavonski župan Anto Bagarić danas je ponovno i kategorički zanijekao da je novinarima i oporbenim vijećnicima bio zapriječen ulazak na jučerašnju sjednicu Županijske skupštine, a ispričao se novinarki HTV-a Sanji Najvirt, ozlijeđenoj u naguravanju pred zgradom.

Na konferenciji za novinare, koju je održao danas u Požegi u povodu jučerašnjeg izgreda, župan Bagarić je rekao da je ulaz novinarima i oporbenim vijećnicima bio slobodan, da je Županija angažirala zaštitare tvrtke "Sokol Marić" radi organiziranja reda, te da za ozljedu novinarke Najvirt nisu odgovorni ni zaštitari ni Županija.

Nazočni novinari nacionalnih i lokalnih medija rekli su županu da su im zaštitari doista zapriječili ulaz. Dodali su da su, uz one koje je angažirala Županija, ondje bili i drugi, nepoznati zaštitari, koji su im također onemogućavali ulaz.

"Županija ni Županijsko poglavarstvo nikome nisu zapriječili ulaz. Činjenica je da je (na jučerašnju sjednicu) gradonačelnik želio ući s grupom građana ...Ta je grupa željela napraviti puč u Županijskoj skupštini. Što se tiče HSP-a i njihovih zaštitara za koje vi, novinari, tvrdite da su bili dolje, ja vam o tome ne mogu odgovoriti. Pitajte njihove predstavnike. Nemojte mene optuživati za nešto što ne stoji", rekao je župan Bagarić.

"Županija je postavila zaštitare samo zbog organiziranja reda kako bi se mogla održati Županijska skupština. Pratili ste gospodina Lujanca dan ranije, kada je spektakularno sa zaštitarima ušao u Županiju. Je li mu netko spriječio ulaz?" pitao je novinare župan Bagarić.

Dan prije, naime, Božidar Lujanac ušao je sa zaštitarima u zgradu Županijske skupštine kako bi predao ovjerenu izjavu da nije dao ostavku na vijećničko mjesto.

Na jučerašnjoj sjednici požeško-slavonske Županijske skupštine vladajuća koalicija koju vode HDZ i HSP donijela je proračun za sljedeću godinu s 22 glasa zahvaljujući novome vijećniku HSP-a. Taj vijećnik predstavlja HSP umjesto Božidara Lujanca, koji na prošle dvije sjednice nije podupro proračun.

Od ukupno 42 vijećnika na sjednici ih je bilo 26.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙