FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bavarski ministar otvorio izložbu "Modeli naselja u Bavarskoj"

ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Izložbu pod nazivom "Modeli naselja- novi putevi za bolje ekološko i socijalno stanovanje u Bavarskoj"danas su Glipoteci HAZU u Zagrebu otvorili državni ministar unutarnjihposlova Slobodne države Bavarske Guenther Beckstein i ministricazaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva MarinaMatulović-Dropulić.
ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Izložbu pod nazivom "Modeli naselja - novi putevi za bolje ekološko i socijalno stanovanje u Bavarskoj" danas su Glipoteci HAZU u Zagrebu otvorili državni ministar unutarnjih poslova Slobodne države Bavarske Guenther Beckstein i ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić.

Izložba predstavlja suštinske pomake prema postavljenim zadaćama "ekološko-socijalno-ekonomično", rekla je Matulović-Dropulić ističući kako je povećavanje kvalitete življenja strateški cilj Hrvatske.

Najavila je da ove godine Ministarstvo kojem je na čelu planira izraditi Strategiju stanovanja Hrvatske, a pri čemu će koristiti europska rješenja, a zbog bogatog iskustva i nama bliskog promišljanja o toj temi svakako i bavarsko.

Istovremeno graditi povoljno i kvalitetno, bavarski je model, rekao je Guenther Beckstein, dodajući da im cilj nije spektakularna arhitektura već model za održivi razvoj grada i praktično izvediva rješenja stanovanja.

Na otvorenju izložbe nazočili su i ministar kulture Božo Biškupić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Izložba se može razgledati do 14. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙