FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Izložba o bavarskim naseljima u Glipotetci

ZAGREB, 14. siječnja 2006. (Hina) - "Modeli naselja - novi putevi zabolje ekološko i socijalno stanovanje u Bavarskoj", naziv je izložbekoja će biti otvorena 20. siječnja u Gliptoteci Hrvatske akademijeznanosti i umjetnosti (HAZU).
ZAGREB, 14. siječnja 2006. (Hina) - "Modeli naselja - novi putevi za bolje ekološko i socijalno stanovanje u Bavarskoj", naziv je izložbe koja će biti otvorena 20. siječnja u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).

Izložba je ostvarena u suradnji Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske i Državnog ministarstva unutarnjih poslova Slobodne države Bavarske.

Riječ je o projektu na kojem će se predstaviti državni program "Modeli naselja", pokrenut u Bavarskoj 1994. U tom programu Bavarska država podupire inovativni urbanistički razvitak i stanogradnju, što se ostvaruje kroz tri cilja - poštivanje načela ekologije, socijalnog i ekonomičnog.

Zadaća je "Modela naselja" uskladiti te tri ciljne razine, odnosno graditi stanove visoke kakvoće uz niske troškove.

Izložbu će kako je najavljeno otvoriti ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić i Guenther Beckstein, državni ministar unutarnjih poslova Bavarske, a bit će otvorena do 12. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙