FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Domu HDLU-a otvorena izložba "Wonderland"

ZAGREB, 14. siječnja 2006. (Hina) - Međunarodna putujuća arhitektonskaizložba "Wonderland", koja je od lipnja prošle godine na turneji podevet europskih država, otvorena je u Domu Hrvatskog društva likovnihumjetnika (HDLU) u Zagrebu.
ZAGREB, 14. siječnja 2006. (Hina) - Međunarodna putujuća arhitektonska izložba "Wonderland", koja je od lipnja prošle godine na turneji po devet europskih država, otvorena je u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu.

Izložba je krenula iz Austrije, a u Zagreb, na svoju sedmu postaju, dolazi nakon Bratislave, Praga, Berlina, Amsterdama, Pariza i Venecije.

Na 11 početnih austrijskih timova izložbi se pridružilo po jedanaest timova iz države domaćina, tako da će u Zagrebu isječke svojih radova predstaviti 88 arhitektonskih timova.

Izložba "Wonderland" postavljena je na posebno osmišljenom krajoliku, koji se sastoji od 440 četvrtastih nosača podataka izrađenih od tvrdih ploča tvrtke Funder, nazvanih slikovni elementi ili pikseli.

Njihov ukupan broj ostao je isti u tijeku čitave turneje, iako se broj timova povećavao u svakoj državi.

Zbog toga se zajedničko područje dijelilo - dok je u Bratislavi svaki od 22 tima imao 20 piksela, u Ljubljani će se svaki od 99 timova predstaviti na njih samo četiri.

Iz Ljubljane, gdje će biti postavljena u ožujku iduće godine, izložba se u lipnju 2006. vraća u Beč i tada će na njoj izlagati 99 europskih arhitektonskih timova.

U prstenastom prostoru Doma HDLU-a predstavit će se arhitektonski studiji 3LHD, analog, architektur.bn/bradic.nizic, ATMOSFERA, KiK-a, Letilović Vlahović, Loher-Misković-Rajčić, Mioč&Prlić, Platforma 981, produkcija 004, Studio UP, i to svaki s po tri projekta.

Hrvatska je jedina od zemalja sudionica koja nije članica Europske unije, a arhitekti odabrani za projekt, iako pripadaju mlađem naraštaju, već su se uspješno predstavili u Hrvatskoj i inozemstvu.

U sklopu izložbe u subotu će se održati cjelodnevna radionica "Okolnosti" o djelovanju različitih utjecaja na rad arhitekata, na kojoj će, kako je najavljeno, sudjelovati članovi timova, sudionika projekta.

Izložba "Wonderland" u Domu HDLU-a bit će otvorena do 24. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙