FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračka izborna komisija: Odaziv na izbore veći od 70 posto

BAGDAD, 21. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Pozivajući se naprivremene rezultate iračka je izborna komisija u srijedu objavilakako je 70 posto glasača sudjelovalo na parlamentarnim izborima kojisu se u Iraku održali prošlog tjedna.
BAGDAD, 21. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Pozivajući se na privremene rezultate iračka je izborna komisija u srijedu objavila kako je 70 posto glasača sudjelovalo na parlamentarnim izborima koji su se u Iraku održali prošlog tjedna.

Predsjedavajući komisije Hussein al Hindawi je na konferenciji za novinare objavio da je nacionalni odaziv iznosio 69.97 posto, što je u skladu s predviđanjima dužnosnika na sam dan izbora.

Odaziv glasača na parlamentarnim izborima bio je puno veći nego li na izborima održanima u siječnju kada se odazvalo samo 58 posto glasača. Na tim se izborima većina sunitske manjine suzdržala od glasanja, dok je na ovim izborima u zapadnoj provinciji Anbar, uporištu sunitskih pobunjenika, djelomice i zbog neformalnog pobunjeničkog primirja, njih 55 posto izašlo na birališta .

Hindawi je na konferenciji također branio političku nezavisnot i ispravno vođenje postupka prebrojavanja glasova izborne komisije, koju su neke sekularne stranke kao i sunitska manjina optužile za golemu prijevaru nakon objavljivanja privremenih rezultata koji pokazuju da šijiti još uvijek imaju prevlast bez obzira na veliko sudjelovanje sunita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙