FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šijiti odbacuju sunitske optužbe o neregularnosti izbora

BAGDAD, 24. prosinca 2005. (Hina/AP) - Vodeći irački šijitski blokodbacio je u subotu tvrdnje da su nedavni izbori bili neregularni, alije objavio kako je spreman na sastavljanje vlade nacionalnogajedinstva.
BAGDAD, 24. prosinca 2005. (Hina/AP) - Vodeći irački šijitski blok odbacio je u subotu tvrdnje da su nedavni izbori bili neregularni, ali je objavio kako je spreman na sastavljanje vlade nacionalnoga jedinstva.

Dužnosnici šijitskoga Ujedinjenog iračkog saveza kažu kako njihovo vodstvo prema preliminarnim rezultatima izbora održanih 15. prosinca odražava volju naroda i odbacuju zahtjeve za održavanje novih izbora i prosvjede sunitskih Arapa i sekularnih skupina koje tvrde da su parlamentarni izbori bili nepošteni.

"Nema sumnje da su izbori bili nepristrani i odrazili volju iračkoga naroda", rekao je Hussain al-Shahristani, visoki dužnosnik Saveza dan nakon što su tisuće ljudi izašle na ulice Bagdada i drugih gradova i prosvjedovale protiv izborne prijevare.

Tvrdnjama o neregularnosti suprotstavili su se optužbom da je mnogo nepravilnosti bilo u područjima u kojima žive suniti, no ipak su dodali da su s drugim skupinama počeli pregovore o mogućnosti sastavljanja "vlade nacionalnoga jedinstva".

Jawad al-Maliki, drugi dužnosnik Ujedinjenoga iračkog saveza, rekao je kako su počeli pregovori između izbornih pobjednika.

"Naš je cilj sastaviti široku vladu nacionalnoga jedinstva", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙