FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brajković novi predsjednik Uprave Uljanika, Radolović član

PULA,20. prosinca(Hina) - Dosadašnji član Uprave Antun Brajković nadanašnjoj je sjednici Nadzornog odbora imenovan novim predsjednikomUprave pulskog brodogradilišta "Uljanik", zamijenivši na vodećojfunkciji Karla Radolovića koji je tu dužnost obavljao punih 26 godina,a koji će sada biti član Uprave, izvijestio je novinare po završetkusjednice predsjednik Nadzornog odbora Vladimir Žmak.
PULA,20. prosinca(Hina) - Dosadašnji član Uprave Antun Brajković na današnjoj je sjednici Nadzornog odbora imenovan novim predsjednikom Uprave pulskog brodogradilišta "Uljanik", zamijenivši na vodećoj funkciji Karla Radolovića koji je tu dužnost obavljao punih 26 godina, a koji će sada biti član Uprave, izvijestio je novinare po završetku sjednice predsjednik Nadzornog odbora Vladimir Žmak.

Žmak, koji predstavlja Hrvatski fond za privatizaciju odnosno državu, kazao je da je Nadzorni odbor postupak imenovanja novog predsjednika uprave proveo prema Zakonu i statutu Uljanika. Dodao je da Statut, između ostalog, predviđa i mogućnost provedbe natječaja, no na to se nisu odlučili jer je poslovanje "Uljanika" dugoročno stabilno, ponajviše zahvaljujući radu dosadašnje Uprave što potvrđuje i činjenica da su dioničari na svakoj skupštini do sada prihvaćali izvješće Uprave. Sve to govori o povjerenju vlasnika u ovu Upravu, kazao je Žmak.

Dosadašnji predsjednik Uprave Karlo Radolović odluku Nadzornog odbora ocijenio je završetkom kadrovske obnove upravljačkih struktura pulskog brodogradilišta.

"Odluka je motivirana godinama i sve je u skladu s pravilnikom Uljanika prema kojem rukovoditelji ne bi trebali imati više od 65 godina starosti. Kako sam ja u 63. godini jasno je da novi mandat ne bi mogao odraditi do kraja", napomenuo je Radolović.

Novi predsjednik Uljanikove Uprave Brajković kao zadaću nove Uprave u idućih pet godina označio je aktivnosti na stabiliziranju poslovanja, kako bi brodogradilište moglo biti što više nezavisno te i dalje uspješno. Uljanik očekuje i privatizaciju, kaže Brajković držeći da će je rukovodstvo znati uspješno provesti.

Podsjetivši da je 2005. bila teška godina, godina koja je trpila sve udare monetarne politike i udare tržišta, prvenstveno cijene čelika koja je utjecala na negativan rezultat poslovanja, Brajković je istaknuo da je rukovodstvo "Uljanika" na vrijeme sagledalo i na vrijeme pristupilo saniranju takvog stanja.

To, napomenuo je, neće bitno ugroziti pulsko brodogradilište u pogledu likvidnosti te je Brajković uvjeren kako već 2007. godine slijedi novi uzlet "Uljanika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙