FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"3. maj": u 2005. izgrađeno pet brodova

RIJEKA, 21. prosinca 2005. (Hina) - Produktivnost u brodogradilištu "3.maj" povećana je ovoj godini za 14 posto, a za isti postotak u odnosuna prošlu godinu smanjeni su troškovi poslovanja, kazao je danas nasusretu s novinarima predsjednik Uprave tog riječkog brodogradilištaGvozden Rukavina.
RIJEKA, 21. prosinca 2005. (Hina) - Produktivnost u brodogradilištu "3. maj" povećana je ovoj godini za 14 posto, a za isti postotak u odnosu na prošlu godinu smanjeni su troškovi poslovanja, kazao je danas na susretu s novinarima predsjednik Uprave tog riječkog brodogradilišta Gvozden Rukavina.

U "3. maju" ove je godine izgrađeno pet brodova, od kojih su četiri predana naručiteljima.

U knjizi narudžaba je 12 brodova, a uskoro se očekuje potpisivanje ugovora za gradnju još tri broda za prijevoz rasutih tereta.

Iako su pokazatelji o produktivnosti i proizvodnji pozitivni riječko broogradilište ni ove godine neće ostvariti pozitivni financijski rezultat.

Naime, poslovanje i nadalje opterećuje visoka cijena čelika i nepovoljan tečaj dolara.

Rukavina je kazao da je cijena čelika ipak počela padati te da su razvidne i promjene u tečaju dolara, što će, kazao je, pridonijeti stabilizaciji tržišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙