FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb posuđuje sliku "Bogorodice s djetetom" iz 15. st. za izložbu u Italiji

ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Zagrebačko gradsko Poglavarstvoodobrilo je danas posudbu Crivellijeve slike iz 15. stoljećatalijanskoj općini Fermo za izložbu venetske umjetnosti u Fermu.
ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Zagrebačko gradsko Poglavarstvo odobrilo je danas posudbu Crivellijeve slike iz 15. stoljeća talijanskoj općini Fermo za izložbu venetske umjetnosti u Fermu.

Djelo "Bogorodica s djetetom" talijanskog slikara Vittorea Crivellia, nastalo u drugoj polovici 15. stoljeća i osigurano na 400 tisuća eura, dio je Zbirke dr. Ivana Ribara i Cate Dujšin Ribar, u vlasništvu Grada.

U Fermu će biti predstavljeno na izložbi "Orao i lav, venetska umjetnost u Fermu: Paolo Veneziano, Crivelli i Lotto" koja će se održati od 24. ožujka do 17. rujna 2006.

Grad Zagreb, Općina Fermo i Muzej grada Zagreba, koji upravlja Zbirkom Dujšin Ribar, potpisat će ugovor o obvezama, uvjetima i načinu čuvanja vrijedne slike za vrijeme transporta i izlaganja.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Pavle Kalinić danas je izvijestio da je još 38 umjetnina posuđeno za izložbu u Berlinu, te da su one osigurane na 42.500 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙