FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripajanje Auruma Kvarner Wiener Staedtische osiguranju

ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - Pripajanje Aurum Wiener Staedtischeosiguranja Kvarner Wiener Staedtische osiguranju provedeno je zadnjegradnog dana prošle godine, a tvrtka će nadalje djelovati pod nazivomKvarner Wiener Staedtische osiguranje, sa sjedištem u Rijeci, objavilisu danas iz te osiguravateljske kuće.
ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - Pripajanje Aurum Wiener Staedtische osiguranja Kvarner Wiener Staedtische osiguranju provedeno je zadnjeg radnog dana prošle godine, a tvrtka će nadalje djelovati pod nazivom Kvarner Wiener Staedtische osiguranje, sa sjedištem u Rijeci, objavili su danas iz te osiguravateljske kuće.

Većinski udio u vlasničkoj strukturi nove tvrtke (98,2 posto) drži Wiener Staedtische Allgemeine Versicherung AG iz Beča, a 1,79 posto udjela pripada hrvatskim gospodarskim subjektima.

Izdavanjem 34.979 dionica nominalne vrijednosti 630 kuna po dionici temeljni kapital Kvarner Wiener Staedtische osiguranja će se uslijed ovog preuzimanja povećati za 22 milijuna kuna, na 120.107.610 kuna, čime novo društvo, ističe se u priopćenju, prema visini temeljnog kapitala zauzima drugo mjesto na hrvatskom tržištu.

Ukupna premija Kvarner Wiener Staedtische osiguranja u prvih jedanaest mjeseci 2005. godine iznosila 256,06 milijuna kuna, što predstavlja porast od 38 posto u odnosu na na isto razdoblje prethodne godine.

Pritom najveći rast bilježe životna osiguranja, za 49 posto, dok neživotna osiguranja bilježe rast od 30 posto.

Za cijelu 2005. godinu predviđa se da će ukupna zaračunata bruto premija iznositi 285 milijuna kuna, odnosno 35 posto više u odnosu na 2004. godinu, a do kraja 2006. ovo se osiguravajuće društvo želi se svrstati među pet vodećih na hrvatskom tržištu.

Grupa Wiener Staedtische, koja je krajem studenog zauzimala 5,6 posto tržišta, nadalje će na hrvatskom tržištu osiguranja biti zastupljena kroz Kvarner Wiener Staedtische osiguranje i Cosmopolitan life, koji je preuzet u prvom polugodištu 2005. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙