FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bin Laden prijeti novim napadima, ali nudi i primirje

DUBAI, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Osama bin Laden upozorio jeda al Qaeda priprema nove napade na američkom tlu, ali je dodao kakoje njegova teroristička mreža otvorena za primirje s Amerikancima,pokazala je audio snimka koju je u četvrtak emitirala katarskatelevizijska postaja al Jazeera.
DUBAI, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Osama bin Laden upozorio je da al Qaeda priprema nove napade na američkom tlu, ali je dodao kako je njegova teroristička mreža otvorena za primirje s Amerikancima, pokazala je audio snimka koju je u četvrtak emitirala katarska televizijska postaja al Jazeera.

"Operacije su u pripremi i vidjet ćete ih u svojim kućama čim budu gotove, ako Bog da", govori glas, koji zvuči kao bin Ladenov, na audiosnimci.

Bin Laden također govori da je al Qaeda spremna odgovoriti na želje javnog mnijenja u SAD-u ako se povuku američke postrojbe iz Iraka.

"Nemamo prigovora na to, uz dugoročno primirje koje se bude temeljilo na poštenim uvjetima", dodao je bin Laden. Za sada nije poznato kada je snimka nastala.

Bin Laden je i u travnju 2004. godine snimio poruku u kojoj je također nudio primirje - tada Europi, ali ne i SAD-u.

Analitičari smatraju da je sadašnja svrha takva poteza ometanje odnosa između SAD-a i saveznika kao i zastrašivanje koalicijskih partnera da odu iz Iraka.

Američka obavještajna služba priopćila je da provjerava autentičnost nove snimke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙