FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati državnih službi najavljuju štrajk u veljači

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Sindikati državnih službi udanašnjem su pismu premijeru Ivi Sanaderu najavili trodnevni štrajk uveljači jer Vlada još uvijek nije započela razgovore o materijalnom isocijalnom položaju državnih službenika i namještenika.
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Sindikati državnih službi u današnjem su pismu premijeru Ivi Sanaderu najavili trodnevni štrajk u veljači jer Vlada još uvijek nije započela razgovore o materijalnom i socijalnom položaju državnih službenika i namještenika.

Vrijeme i način provedbe štrajka još trebaju utvrditi izvršna tijela četiriju sindikata.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat vojnih službenika i namještenika upozoravaju premijera da pregovori nisu počeli iako je prošlo već tri tjedna od štrajka u državnim službama, koji je održan 28. prosinca.

Sindikati ističu da Vladinim povećanjem osnovice za plaće proračunskih korisnika od tri posto razlika u plaći između državnih službenika i zaposlenika javnih službi ne samo da nije smanjena, nego se i povećala.

Prije štrajka tražili su stalni mjesečni dodatak od 300 kuna (oko 150 kuna u neto iznosu), no Vlada je to odbila.

Sindikalci i dalje traže privremeni korektivni mehanizam, do donošenja Zakona o plaćama, radi uklanjanja zaostajanja plaća državnih službenika i namještenika za plaćama u drugim sektorima.

Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika Ivica Ihas izjavio je Hini da još uvijek nisu dobili službeni poziv na pregovore, unatoč jučerašnjoj najavi potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor da će razgovori o novom Zakonu o plaćama početi ovoga tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙