FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrstvo poljoprivrede o zahtjevima Udruge Baby beef

ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Udruga za tov junadi Baby beef uviše je navrata na sastancima u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstvai vodnog gospodarstva upoznata sa svim mogućnostima i potezima kojeministarstvu stoje na raspolaganju oko zaštite domaće proizvodnjegoveđeg mesa.
ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Udruga za tov junadi Baby beef u više je navrata na sastancima u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva upoznata sa svim mogućnostima i potezima koje ministarstvu stoje na raspolaganju oko zaštite domaće proizvodnje goveđeg mesa.

Ministarstvo je također uvažilo sve njihove prijedloge koji su se mogli primjeniti, kazao je glasnogovornik ministarstva Mladen Pavić komentirajući jučerašnji zahtjev te Udruge da Vlada na 200 dana uvede dodatne carine na uvozno svježe goveđe meso kako bi se zaštitila domaća proizvodnja.

U Udruzi napominju kako je u prošloj godini došlo do velikog uvoza goveđeg mesa po dampinškim cijenama iz Poljske i Brazila, navodeći da je uvezeno oko 6.678 tona ili kao u prijašnjih deset godina ukupno, pa je cijena domaćoj junadi pala za 15 posto.

Zbog toga, ističu, domaći stočari ne mogu prodati junad te imaju višak od četiri tisuće junadi.

Ne dođe li do uvođenja dodatnih carina, domaća će proizvodnja i dalje padati, a mnogi će od nje odustati dok će istodobno zarađivati uvozni lobij i cvjetati crno tržište na čemu država godišnje gubi oko milijardu kuna, kazali su u Baby beef-u.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙