FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Križevci: dvoje oboljelih od trihineloze

KRIŽEVCI, 11. siječnja 2006. (Hina) - U Medicinskom centru u Koprivnicina liječenju su zadržane dvije odrasle osobe iz jedne obitelji uokolici Križevaca, oboljele od trihineloze nakon konzumacije termičkineobrađenog dimljenog svinjskog mesa.
KRIŽEVCI, 11. siječnja 2006. (Hina) - U Medicinskom centru u Koprivnici na liječenju su zadržane dvije odrasle osobe iz jedne obitelji u okolici Križevaca, oboljele od trihineloze nakon konzumacije termički neobrađenog dimljenog svinjskog mesa.

Potvrdio je to danas dr. Darko Radiček, voditelj Higijensko-epidemiološke službe u Križevcima, napominjući da zasad nema naznaka o mogućem većem broju oboljelih jer su zdravstveno pregledane sve osobe koje su konzumirale to meso.

Veterinarska inspekcija provjerava porijeklo bolesne svinje koja je nabavljena bez veterinarskog nadzora i, kako se pretpostavlja, izvan križevačkog područja. Veterinari podsjećaju na obvezu građana da daju na pregled uzorke mesa sa svinjokolja kako bi se na vrijeme spriječila moguća zaraza.

Kontrola uzorka stoji samo 36 kuna.

Posljednji put trihineloza se u okolici Križevaca pojavila prije tri godine, kada je oboljelo nekoliko članova jedne obitelji u selu Vražje Oko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙