FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čečeniji nakon rata potrebna poligamija

MOSKVA, 13. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Čečenija je toliko pogođenaposljedicama rata da se muškarcima mora dopustiti da imaju nekolikožena kako bi se broj stanovnika vratio na predratne razine, izjavio jeu petak šef proruske čečenske vlade Razman Kadirov.
MOSKVA, 13. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Čečenija je toliko pogođena posljedicama rata da se muškarcima mora dopustiti da imaju nekoliko žena kako bi se broj stanovnika vratio na predratne razine, izjavio je u petak šef proruske čečenske vlade Razman Kadirov.

U razgovoru za rusku radijsku postaju Kadirov je rekao da za uvođenje poligamije ne bi bilo potrebno mijenjati zakon. "To je nužno za Čečeniju zbog toga što imamo rat. Imamo više žena nego muškaraca", rekao je radijskoj postaji Ekho Moskvy.

Kadirov, koji trenutno obnaša dužnost premijera u čečenskoj vladi koju podržava Moskva, predvodi ruski rat protiv čečenskih pobunjenika koji žele neovisnost za svoju muslimansku domovinu.

Po islamskom zakonu dopušteno je biti u braku s četiri žene no ruski zakoni građanima dopuštaju jednu suprugu.

Prethodne pokušaje uvođenja poligamije u susjednoj Ingušetiji zaustavio je Kremlj no Kadirov kaže da se muškarcu treba dopustiti da sam odluči koliko žena želi imati bez upletanja države.

"Svaki čovjek za sebe odlučuje kako će živjeti. On je gazda, on odlučuje, uvjeren sam da se u njegov privatni život ne treba miješati", smatra Kadirov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙