FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fluorescentne svinje svjetle zeleno u mraku

TAIPEI, 12. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Tajvanski znanstvenici suobjavili da su uspješno izveli pokus u kojem su na svijet donesene trifluorescentne svinje koje svjetle zeleno u mraku te su to nazvali"vrlo važnim postignućem" u istraživanju o matičnim stanicama.
TAIPEI, 12. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Tajvanski znanstvenici su objavili da su uspješno izveli pokus u kojem su na svijet donesene tri fluorescentne svinje koje svjetle zeleno u mraku te su to nazvali "vrlo važnim postignućem" u istraživanju o matičnim stanicama.

Fluorescentni protein koji je "izvučen" iz meduza ubrizgan je mikroinjekcijom u jezgru stanica embrija svinje, objasnio je profesor Wu Shinn Chih, sa Nacionalnog sveučilišta Tajavana.

"Da to je vrlo važno. To može biti iskorišteno u ubrzanju kliničkog istraživanja o matičnim stanicama kod ljudi jer se svinje smatraju životinjama koje su vrlo bliske ljudima", kazao je Wu.

On se nada da će to moći biti iskorišteno u razvoju tkiva u slučaju kada se matične stanice koriste za stvaranje novih organa kako bi zamijenili oštećene organe.

"Nema nikakvog razloga brinuti se jer se zelene svinje ne mogu miješati s divljim vrstama i proizvoditi čudovišta", kazao je Wu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙