FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Operativna dobit Lufthanse u 2005. viša za 44 posto

FRANKFURT, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Njemačka zrakoplovnatvrtka Lufthansa u četvrtak je izvijestila kako je dobra izvedba unjezinu dijelu poslovanja prijevoza putnika pomogla povećanjuoperativne dobiti u 2005. za oko 44 posto.
FRANKFURT, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Njemačka zrakoplovna tvrtka Lufthansa u četvrtak je izvijestila kako je dobra izvedba u njezinu dijelu poslovanja prijevoza putnika pomogla povećanju operativne dobiti u 2005. za oko 44 posto.

Zračni prijevoznik objavio je kako očekuje da će u 2005. ostvariti operativnu dobit od oko 550 milijuna eura, nasuprot 383 milijuna eura zabilježenih u godini ranije.

Lufthansa je u studenome lani razočarala tržišta objavivši da očekuje dobit u 2005. u visini znatno više od 400 milijuna eura.

"Stare procjene uglavnom su shvaćene previše opreznima, a nove procjene predstavljaju ponešto pozitivno iznenađenje", kazao je analitičar WestLB-a Frank Skodzik, koji preporuča kupovinu Lufthansinih dionica.

Operativni rezultat u 2005. ipak bi bio negdje oko polovine iznosa godišnje operativne dobiti od milijardu eura koju cilja izvršni direktor kompanije Wolfgang Mayrhuber. On je kazao da će kompanija i nadalje ostati usmjerena rezanju troškova u nastojanju ostvarivanja toga cilja u uvjetima rastućih troškova goriva.

Lufthansa bi trebala konačne rezultate poslovanja za 2005. objaviti 23. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙