FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velika Britanija: "Očevi za pravdu" najavili samoraspuštanje

LONDON, 18. siječnja 2006. (Hina/AP) - Britanska skupina "Očevi zapravdu" koja okuplja samohrane očeve u srijedu je objavila će seraspustiti nakon tvrdnji da su ekstremniji članovi skupine planiralioteti petogodišnjeg sina premijera Tonyja Blaira.
LONDON, 18. siječnja 2006. (Hina/AP) - Britanska skupina "Očevi za pravdu" koja okuplja samohrane očeve u srijedu je objavila će se raspustiti nakon tvrdnji da su ekstremniji članovi skupine planirali oteti petogodišnjeg sina premijera Tonyja Blaira.

Skupina "Očevi za pravdu" rekla je da je policija upozorila njene članove da bi se na njih moglo pucati ako pokušaju prekršiti sigurnosna pravila oko ureda Tonyja Blaira.

"Prekinut ćemo sve operacije i završiti kampanju", rekao je utemeljitelj skupine Matt O'Connor britanskoj televizijskoj postaji Channel 4.

Britanski tabloid Sun je u srijedu citirajući neimenovani izvor, objavio da su ekstremistički članovi udruge koja se zalaže za prava razvedenih očeva planirali oteti Blairovog sina Lea i držati ga kao taoca kratko vrijeme.

Organizacija "Očevi za pravdu" već je izvela nekoliko akcija kako bi skrenula pozornost na problem očeva kojima je zabranjen pristup njihovoj djeci.

Utemeljitelj udruge Matt O'Connor (38) izjavio je da "Očevi za pravdu" ne stoje iza planiranja otmice. No, dodao je da je oko 30 članova prošle godine izbačeno iz organizacije jer su javno govorili o izvođenju sličnih ekstremnih akcija.

Glasnogovornik Blairova ureda i londonska policija nisu željeli komentirati pisanje The Suna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙