FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice drži da u Rusiji nema dovoljno demokracije

WASHINGTON, 18. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice je u srijedu Rusiju pozvala da se vrati nademokratski put, opomenuvši da bi u protivnom njezina uloga u skupiniG8 mogla doći u pitanje.
WASHINGTON, 18. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice je u srijedu Rusiju pozvala da se vrati na demokratski put, opomenuvši da bi u protivnom njezina uloga u skupini G8 mogla doći u pitanje.

Rice je rekla kako je "izuzetno važno" da se Rusija vrati demokratskom putu kako bi SAD s njom mogle održavati odnose kakve je zamislila.

Rusija je po prvi puta na čelu skupine G8, skupinom osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta , čiji će se godišnji sastanak na vrhu održati u Sankt Petersburgu ovog ljeta.

Američka je državna tajnica naglasila da će ukoliko nastavi poduzimati nedemokratske korake, Rusija dovesti u pitanje svoju predanost vrijednostima skupine.

"Vrlo je važno da Rusija shvati kako vođenje ovakve skupine donosi sa sobom određenu odgovornost, obveze i očekivanja", rekla je Rice na sveučilištu Georgetown.

"Želite li pripadati skupini G8, bolje vam je da budete industrijska demokracija, jer će se u suprotnom ljudi zapitati zašto dolaze na sastanke skupine", dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙